1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft gaat de release candidate van Internet Explorer 9 mogelijk op 10 februari verspreiden. De softwarefabrikant heeft afgelopen weekend een aantal uitnodigingen verstuurd voor een evenement rond IE9 in San Francisco.

Begin januari maakte de fabrikant bekend dat de final release binnen twee maanden beschikbaar zou zijn. De publieke versie werd maar liefst 20 miljoen keer gedownload, volgens Microsoft was dit de meest gedownloaden testeditie van Internet Explorer ooit.

In Internet Explorer 9 is onder meer de privacy functie rond het delen van locaties toegevoegd en ook zou er gewerkt worden aan een ActiveX filter. Met dit filter is het mogelijk om ActiveX-elementen op websites te beheren. Ook heeft Microsoft gewerkt aan het uiterlijk van de browsertabs en knoppen. Een logisch moment om de release candidate van IE9 te lanceren is op het aankomende persevenement rond IE9 dat op 10 februari wordt gehouden. De final release oftewel de uiteindelijke versie zal waarschijnlijk tijdens de Microsoft MIX-conferentie worden gelanceerd, welke van 12 tot 14 april wordt georganiseerd in Las Vegas.