1 min

LG heeft documenten vrijgegeven waaruit blijkt dat Sony gebruik maakt van vier patenten die LG gepatenteerd zou hebben. Daarom eist LG dat Sony de Playstation 3 en de Sony Bravia televisies uit de winkels haalt in de Verenigde Staten.

In het geval van de Playstation 3 zou het gaan om patenten die betrekking hebben op elektronische apparaten waarin een Blu-Ray speler of componenten daarvan zijn verwerkt. Het zou daarbij specifiek gaan om de manier waarop er wordt omgegaan met meerdere data-streams van een Blu-ray.

Bij de Sony Bravia televisies zouden er patenten van LG worden geschonden met de ingebouwde high-definition receivers, de manier waarop het signaal wordt ontvangen en verwerkt zou dor LG zijn gepatenteerd.

Volgens Bloomberg zou het gaan om een wraakactie, Sony heeft namelijk recent LG aangeklaagd over patenten met betrekking tot technologieën in mobiele telefoons.

Het Amerikaans handelscomite ITC behandelt op dit moment de zaak. ITC gaat over de in- en uitvoer van producten en kan de import ervan verbieden.