2min Devices

Beslag op PlayStation 3’s opgeheven

De partij PlayStation 3’s waar LG eerder beslag op liet leggen is inmiddels op bevel van de rechter weer vrijgegeven. De rechter gaf Sony gelijk in het aangespannen kort geding tegen LG om de inbeslagname te laten beëindigen.

Beslag op PlayStation 3’s opgehevenVorige week werden bijna 300.000 Playstation 3 exemplaren in beslag genomen na een rechtzaak over patentschending. Sony werd aangeklaagd omdat zij volgens LG gebruik zouden maken van een Blu-ray speler waarmee patenten van LG worden geschonden. LG eiste van de rechter dat Sony de verspreiding van de PlayStation 3’s waarin deze patenten verwerkt zijn staakte, tot er een uitspraak van de rechter was. De rechter gaf LG hierin gelijk en vervolgens nam de politie afgelopen week een grote partij consoles in beslag.

Na deze inbeslagname spande Sony op hun beurt weer een kort geding aan waarin zij eiste dat LG de beslaglegging zou staken. De rechter stelde Sony in het gelijk en beëindigde de inbeslagname. Daarnaast moet LG de proceskosten van ruim 125.000 euro vergoeden. Daarbovenop krijgt LG een boete van 200.000 euro voor elke dag dat de beslaglegging voort duurt.

Eerder probeerde LG nog een compromis te komen met Sony. Sony zou dan de patenten van LG mogen gebruiken als LG op hun beurt een aantal patenten van Sony mocht gebruiken met betrekking tot televisies en mobiele telefoons. Deze onderhandelingen liepen echter eind vorig jaar stuk en LG spande daarop een rechtzaak tegen Sony aan. Naast het patent van het gebruik van een Blu-ray speler zouden er volgens LG nog meer patenten worden geschonden. De uitspraak in deze rechtszaak volgt nog op een later tijdstip.

Bron:Insidegamer