2min

Ook de zakelijk markt mag gaan genieten van de Intel Sandy Bridge processoren. Intel heeft de vPro-versie van Sandy Bridge klaar en is nu ook direct leverbaar. Intel’s vPro technologie is speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven, deze processoren zijn beter beveiligd en beter te beheren.

De verbeteringen van de nieuwe vPro processoren is flink te noemen. de i5 variant is ongeveer 60% sneller aldus Intel. Multitasken zal 2x zo snel gaan en data-encryptie 3x zo snel als de vorige generatie vPro processoren.

Ook aan de systeembeheerders heeft Intel natuurlijk weer gedacht. De complete setup van een vPro systeem kan worden geautomatiseerd en ook de KVM over IP functionaliteit is verder uitgebreid. Met KVM (keyboard, video, mouse) over IP is het mogelijk om op afstand een computer te bedienen en dit is nu ook mogelijk bij computers met grote beeldschermen op een HD-resolutie.

Ook beschikt de vPro over de Turbo boost technologie waar de gewone Sandy Bridge processoren ook over beschikken. Hierdoor kan de processor op een hogere snelheid draaien dan waarop hij standaard is geconfigureerd, mits de temperatuur van de processor dat natuurlijk toelaat.

Ook heeft Intel de antidiefstal functionaliteit van de vPro processoren verbeterd. Intel praat nu over versie 3. HIermee is het mogelijk om een (sms-)bericht te sturen naar de laptop via een mobiel netwerk of het internet waarmee de vermiste of gestolen laptop kan worden geblokkeerd. Een laptop kan uiteraard ook weer worden gedeblokkeerd maar niet door een mogelijke dief. Ook is het mogelijk om systemen via GPS te lokaliseren, hiervoor is echter wel speciale apparatuur nodig.

Uiteraard zijn de vPro processoren ook zogenaamde APU’s wat betekend dat ze naast een CPU ook beschikken over een GPU, namelijk de Intel HD Graphics. Voor veel consumenten is zo’n ingebouwde GPU vaak niet voldoende als zij aan gaming of zware videobewerking doen maar voor de gemiddelde zakelijke gebruiker is het ruim voldoende.

Binnenkort zal Intel ook op de markt gaan komen met Xeon processoren die beschikken over deze versie van vPro en tevens ook zijn uitgerust met een geïntegreerde grafische mogelijkheden.