1 min

De nieuwe versie van Flash voor het Android besturingssysteem en voornamelijk voor Android Honeycomb is uitgelekt. Het gaat om versie 10.2 waarvan de officiële release staat gepland op 18 maart. Deze nieuwe verse werkt overigens niet alleen op versie 3.0 (Honeycomb) maar ook op Android versie 2.2 e 2.3 (Froyo en Gingerbread).

Op het My Droid World forum verscheen dit weekend ineens een gelekte versie van Flash 10.2 en daarmee ook een hoop informatie over deze Flash-versie. Of dit ook de final build is die op 18 maart zal verschijnen is nog even afwachten. De gebruikers die de versie hebben getest zijn over het algemeen zeer positief.

De grootste verandering in deze Flash-versie is ondersteuning voor Android Honeycomb. Waarmee alle Android tablets straks ook kunnen worden voorzien van Flash. Adobe zelf meldt dat versie 10.2 beter is geïntegreerd in de renderengine van de Android-browser.

Ook heeft Adobe ervoor gezorgd dat Flash de nVidia-chipset Tegra 2 beter ondersteund waardoor het hardwarematig afspelen van H.264 video’s op tablets ook tot de mogelijkheden behoort. Voor de smartphone versies zijn ook enkele optimalisaties doorgevoerd maar helaas niet het afspelen van video’s met hardwarematige ondersteuning.

Download de gelekte versie van Flash 10.2 voor Android.