1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De kabelprovider Ziggo zal binnen een jaar mobiele telefonie gaan aanbieden en wellicht ook andere mobiele diensten. Dit valt op te maken uit het feit dat de OPTA 100.000 mobiele nummers heeft toegekend aan de kabelprovider. De OPTA wijst echter alleen nummers toe aan een provider als deze ook binnen een jaar in gebruik worden genomen.

Ziggo zelf wilde niet reageren en weigert op dit moment om de toekomstplannen van het bedrijf verder toe te lichten. Welke mobiele diensten Ziggo allemaal zal gaan aanbieden blijft daardoor een vraagteken.

Het was al bekend dat Ziggo op termijn de mobiele markt zou betreden wanneer precies was echter onduidelijk. Vorig jaar kocht Ziggo 4 BV, een join-venture van Ziggo en UPC frequenties voor de 2,6 GHz band. Het lijkt erop dat Ziggo al wat verder is dan UPC, de nummers staan namelijk geregistreerd op naam van Ziggo en niet van de joint venture Ziggo 4. Hieruit kunnen we opmaken dat deze nummers alleen voor Ziggo zijn bedoelt en niet voor UPC. Ziggo heeft overigens 068-6500000 t/m 068-6599999 toegekend gekregen.