2min

Ziggo gaat in de nabije toekomst ook smartphones verkopen in combinatie met mobiele abonnementen. Op dit moment verkoopt Ziggo alleen sim-only-abonnementen, maar het bedrijf heeft nu een pilot lopen onder het personeel om mobiele abonnementen af te nemen in combinatie met een smartphone. De pilot onder het personeel loopt erg goed.

Ziggo heeft op het intranet van het bedrijf de actie bekendgemaakt en werknemers van het bedrijf kunnen hier gebruik van maken. Op deze manier wil Ziggo de verkoopsystemen aan een uitgebreide test onderwerpen om vast te stellen of die allemaal goed werken. Ziggo laat in een reactie weten dat de verkoop van smartphones in een vergevorderd stadium is.

Wanneer Ziggo start met de publieke verkoop van smartphones is nog niet duidelijk, dit zal waarschijnlijk binnen enkele maanden gaan gebeuren.

Het komt enigszins als een verrassing dat Ziggo nog de stap neemt om smartphones te gaan verkopen, het bedrijf heeft aangekondigd te gaan fuseren met Vodafone en wacht nu op goedkeuring van de autoriteiten. Zodra die goedkeuring er is zullen de bedrijven gezamenlijk verder gaan in een joint-venture en zal het productaanbod ook worden gecombineerd. Daarmee zou Ziggo al automatisch de mogelijkheid krijgen om mobiele abonnementen te verkopen in combinatie met smartphones.

Ziggo laat in een reactie weten dat dit plan er al was en de goedkeuring voor de fusie nog tot het einde van het jaar op zich laat wachten, zolang wil Ziggo echter niet wachten met de introductie van dit product. Ziggo heeft op dit moment 186.000 mobiele klanten.