Uit onderzoek blijkt dat iPhone gebruikers het meest tevreden zijn over hun smartphone. Dit is al de vijfde keer op rij dat de iPhone als winnaar uit de bus komt bij het tevredenheidsonderzoek van J.D. Power.

In de test van het onderzoeksbureau J.D. Power word rekening gehouden met verschillende factoren. Zo telt de gebruikersvriendelijkheid 26 procent, het besturingssysteem 24 procent, design 23 procent, features 19 procent en als laatste de batterijduur 8 procent. Voor het vijfde jaar op rij eindigt Apple boven aan het lijstje met een score van 795. Motorola en HTC volgen met een score van 763 en 762 punten. Over de BlackBerry zijn de gebruikers met een score 732 het minst tevreden.

Opmerkelijk is het verschil in score onder de ondervraagde. De score ligt gemiddeld 22 punten hoger bij mensen die hun smartphone gebruiken om social media platformen te bezoeken zoals Twitter, Facebook en LinkedIn dan mensen die dit niet doen. Volgens J.D. Power is dit niet raar. "Het word steeds makkelijker om actief te zijn op social media door gebruik van snellere hardware, grotere schermen en betere intergratie. Daarnaast is de tijd van zwart-wit schermen en lange laadtijden voorbij.", aldus J.D. Power.