Sony is bezig met de ontwikkeling van een eigen tablet. Eerder berichtte wij al over de mogelijke komst van een Sony tablet welke nu officieel is bevestigd door Sony chief Executive, Sir Howard Stringer.

Veel is er echter nog niet bekend over de eerste tablet van Sony. Eerder certificeerde Sony al wel de Tegra 2 S1 en S2 tablet. Hieruit valt op te maken dat de Sony tablet naar alle waarschijnlijkheid een Tegra 2 processor aan boord zal hebben. Daarnaast zou het scherm naar verluidt een afmeting van 9,4 inch hebben. Verder zou de tablet Qriocity ondersteunen, deze dienst richt zich vooral op muziek, games, e-books en video on demand.

Het gerucht gaat dat de nieuwe tablet, net als de Sony Ericsson Xperia Play, ondersteuning biedt aan PSOne games. Ook zal de tablet Remote Play aan boord krijgen. Hiermee heeft de tablet draadloos toegang tot de content van een gekoppelde PlayStation 3. Het lijkt er dus op dat Sony haar positie in mobiele media probeert te versterken en uitbreiden. Een specifieke releasedatum is nog niet bekend maar de tablet zal in ieder geval deze zomer verschijnen in de Verenigde Staten. Een datum voor Europa en dus ook Nederland is nog niet bekend.

Lees meer