1 min

Sean Malony, Intel’s vice-president en voorzitter van de raad van bestuur van Intel, heeft aan de Financial Times laten weten dat de nieuwe Ive Bridge processoren 8 tot 10 weken later komen dan gepland.

Hiermee komen de nieuwe processoren van Intel niet in april op de markt maar pas in juni van dit jaar. De prognoses van Intel hoeven vooralsnog niet te worden aangepast omdat Intel steeds uitging van een lancering in het tweede kwartaal van 2012, dat is bij een lancering in juni nog steeds het geval.

Intel zou te kampen hebben met productieproblemen, wat de problemen precies zijn met de productie van de nieuwe Ivy Bridge processoren wilde Maloney niet zeggen. Maloney is binnen Intel de gedoodverfde opvolger van de CEO Paul Otellini die in 2015 zijn functie zal neerleggen, hierdoor kunnen we het uitstellen van Ive Bridge beschouwen als feit en niet als gerucht.

Hoewel Maloney geen details vrij heeft gegeven over de problemen die aanleiding zijn voor de productie problemen, is de kans groot dat Intel moeite heeft met het verkleinen van het procedé. Waar Sandy Bridge nog werd geproduceerd op een 32nm procedé zal Ivy Bridge worden geproduceerd op een 22nm procedé.