‘De Mototola Xoom is officieel een flop.’ Zo kopt Fudzilla nadat het nieuws bekend werd dat er slechts 100.000 exemplaren van de tablet zijn verkocht. De meningen of de tablet echt een flop is zijn echter verdeeld.

Zo stelt de populaire blogsite Boy Genius Report: "Er zijn ruim 75.000 Xoom’s in een maand tijd verkocht. Is dat een flop?" In deze stelling zit natuurlijk een kern van waarheid maar wanneer er wordt gekeken naar de verkoopcijfers van bijvoorbeeld de iPad, dan zien we dat de iPad in de eerste week ruim 300.000 werd verkocht. De Deutsche Bank schatte aanvankelijk verkoopcijfers rond de 50.000 per week en blijkt daar nu niet veel naast te zitten.

Volgens verschillende websites zijn de tegenvallende verkoopcijfers te wijten aan de hoge prijs die Motorola vraagt voor de Xoom. De tablet kost rond de 800 dollar zonder abonnement. Voor die prijs heb je bij Apple al een van de betere iPad modellen. Daarnaast zou het gebrek aan geoptimaliseerde applicaties ook een doorn in het oog zijn. De Motorola Xoom is de eerste tablet die op Android 3.0 Honeycomb draait en ten tijden van uitkomen waren er slechts zestien geoptimaliseerde applicaties te vinden in de Market van Android.