1 min

De geruchten over de iPhone 5 komen ten einde, Reuters heeft aangegeven over informatie te beschikken die vanuit drie verschillende bronnen is bevestigd. De iPhone 5 moet in september in de winkels liggen en zal zijn voorzien van een A5-chip. Het design zal hetzelfde blijven als de iPhone 4. Reuters is hiervan zo overtuigd dat ze het niet brengen als gerucht maar als een feit.

Uiteraard wil Reuters niets kwijt over de identiteit van zijn bronnen maar ze zouden betrouwbaar genoeg zijn. Volgens Reuters verandert er qua design dus vrij weinig aan de iPhone 5, de telefoon zijn bijna identiek zijn aan de iPhone 4, wel zal er aan de binnenkant het een en ander verandert zijn.

Zo zal de iPhone 5 over een A5 processor beschikken net als de iPad 2. Hiermee wordt de iPhone 5 dus een soort 3GS. De iPhone 3GS was vrijwel identiek aan de iPhone 3G, alleen was deze een heel stuk sneller.

De geruchten dat de release dit jaar niet tijdens de WWDC plaatsvindt maar later dit jaar worden wel steeds heftiger waardoor het bericht van Reuters zeker op waarheid berust kan zijn. Van Apple zelf hoeven we in elk geval geen bevestiging te verwachten, die hebben we pas als de WWDC in juni aan de gang is of is afgelopen.