De Android 2.3.3 Gingerbread update die eerder deze week uitkwam voor de Samsung Galaxy S is weer terug getrokken door Google. Er zou een belangrijke fout in zitten dat Google besloten heeft om de update tijdelijk uit te stellen.

Om wat voor fout het hier gaat maakt Google pas bekend wanneer deze is opgelost en de update weer beschikbaar is. Dit valt te lezen op de Engelse website van telecomprovider Vodafone. Volgens Vodafone zijn er tot nu toe geen problemen gevonden aan Vodafon-toestellen die de Gingerbread-update al hebben geïnstalleerd. Daarop doet Samsung er ook alles aan om deze update zo snel mogelijk weer uit te kunnen rollen.

Google heeft besloten om de update voorlopig niet aan te bieden via het desktopprogramma Kies tot dat de fout is opgelost. Ondanks dat Vodafone heeft laten weten dat zij geen problemen hebben ondervonden met de update heeft zich nog geen andere provider gemeld. Onduidelijk is dus welk deel van de gebruikers wel last kan ondervinden na de update. Voorlopig is het nog even afwachten tot er meer nieuws bekend wordt over welke groep gebruikers hinder kan ondervinden en welke probleem voor dit oponthoud heeft gezorgd.