Google is recent gestart met de verhuur van films op Android-apparaten. Momenteel is deze dienst alleen nog maar beschikbaar voor de Motorola Xoom, maar deze zal binnenkort worden uitgebreid naar andere toestellen en tablets. De dienst zal alleen niet gaan werken op toestellen die zijn voorzien van roottoegang.

Dit blijkt uit een document bij de supportafdeling van Google. Volgens Google is het niet mogelijk om films te bekijken toestellen met roottoegang omdat deze in strijd zijn met de copyrightbescherming. Gebruikers met roottoegang zouden de films gemakkelijk verder kunnen verspreiden, zonder dat daarvoor wordt betaald. Wel vermeldt Google dat dit een strijdpunt is. Google gaat in de toekomst dus proberen de films beter te beschermen tegen kopiëren, zodat het dan ook ondersteuning kan bieden aan toestellen met roottoegang.

Zoals vermeld is de dienst momenteel alleen nog maar beschikbaar op de Motorola Xoom in de Verenigde Staten. Later wordt de dienst ook uitgebreid naar andere toestellen en komt de dienst mogelijk ook naar Europa. Veel informatie is er jammer genoeg nog niet bekend over de uitbreiding van deze dienst. De filmdienst is onderdeel van Googles multimediastrategie. Naast de filmdienst is er ook een muziek- en e-bookdienst die beide alleen nog in de VS beschikbaar zijn.