min

Tags in dit artikel

, , ,

Fabrikant EVGA, die normaliter zich toelegde op de productie van videokaarten en moederborden, heeft nu ook een processorkoeler aan haar assortiment toegevoegd. De zogeheten Superclock-processorkoeler richt zich op high-end-gebruikers.

Het tower-model-ontwerp is niet meer weg te denken uit de hedendaagse processorkoeling en dat is met EVGA’s nieuwe koeler niet anders. De Superclock heeft vijf koperen heatpipes die een diameter van acht millimeter hebben. Deze heatpipes, die in direct contact staan met de processor, vervoeren de warmte naar aluminium vinnen. De zijkanten van de Superclock zijn afgeschermd waardoor de verplaatste lucht maar één kant op kan gaan. Dit zou volgens EVGA leiden tot een betere koeling van de heatpipes en dus betere koelprestaties.


Voor de nodige luchtverplaatsing is er een PWM-gestuurde 120mm-ventilator. Deze heeft een variabel toerental van 750 tot 2500 toeren per minuut. Het geluidsniveau zou hierbij 13,2 tot 41,5 dBA bedragen, waarbij hij tevens wordt verlicht door een rode LED die zich in het middeen van de ventilator bevindt.

De koeler heeft afmetingen van 152 mm (H) bij 135 mm (B) en 91mm (D) en weegt 510 gram. Hij is geschikt voor alle courante sockets. Hij heeft daarnaast nog een matzwart uiterlijk, wat waarschijnlijk is gerealiseerd door middel van anodisering. De EVGA Superclock komt met één jaar garantie en heeft een adviesprijs van 50 Amerikaanse dollars.