2min

ViewSonic heeft op de Computex de Viewpad 7x en de 10Pro laten zien. De ViewPad 7x is de opvolger van de ViewPad 7 en zal gaan draaien op Android 3.0 (Honeycomb), de ViewPad 10Pro is een soort van dualboot tablet met Android 2.2 Froyo en Windows 7.

De Viewsonic 7x tablet is zoals je wellicht al had verwacht 7 inch groot, weegt 380 gram is dus voorzien van Android 3.0, deze tablet draait op een dualcore nVidia Tegra 2-processor. Overige features die deze tablet rijk is; Wifi, 3G, HDMI-out en een camera aan de voor en achterzijde. Prijs en beschikbaarheid voor de Nederlandse markt is helaas nog niet bekend.

Een mogelijk veel interessantere en een meer unieke tablet is de Viewpad 10Pro. Deze tablet is 10,1 inch weegt een stukje meer dan de 7 inch met zijn 800 gram en beschikt in plaats van een nVidia chip over de Intel Atom Z670 processor (Oak Trail). Verder beschikt deze tablet over Wifi, Bluetooth 2.1, een 1,3 megapixel frontcamera en een 1080p Full HD-videospeler. Ook is een HDMI-out poort op te vinden maar ook USB en een microSD-slot. Deze tablet draait standaard op Windows 7 maar beschikt over software van Bluestacks waarmee het mogelijk is om Android (2.2) Froyo in een gevirtualiseerde omgeving te draaien. Een pijnpunt bij veel Windows 7 tablets is toch wel de batterijduur, volgens Viewsonic gaat de batterij van deze tablet ongeveer 4,5 uur mee. De prijs en eventuele beschikbaarheid voor de Nederlandse markt is onbekend.

Foto’s: Engadget