1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vandaag onthulde telecombedrijf Huawei zijn nieuwe tablet: de MediaPad. Deze tablet, dat Android 3.2 als besturingssysteem heeft, zal in het derde kwartaal voor de Europese consument te koop zijn.

De tableteditie van Android, beter bekend als Honeycomb, is op dit moment alleen beschikbaar voor de 10 inchschermen. Maar daar gaat verandering in komen. Huawei presenteerde vandaag de MediaPad, een 7 inchtablet met het Android 3.2-besturingssysteem.

De MediaPad is slechts 10,5 mm dik, bijna 2 mm dikker dan de iPad. Desondanks weegt de MediaPad slechts 390 gram, 220 gram lichter dan zijn belangrijkste concurrent van Apple. Verder heeft de tablet een 1.2 GHz dualcore-Qualcomm-processor, gps, 3G-ondersteuning en twee camera’s met respectievelijk 5 en 1,3 megapixels die in 1080p HD-videokwaliteit kunnen opnemen.

De MediaPad ondersteunt ook Flash 10.3 en heeft een interne opslagcapaciteit van 8 GB. Deze is via microSD-kaartjes uit te breiden tot 32 GB. Verder beschikt de tablet over bluetooth en een HDMI-uitgang. Dankzij de Li-Polymer-batterij heeft de MediaPad tot wel zes uur accutijd.

Huawei heeft nog geen prijzen genoemd voor de MediaPad. Daarvoor zullen we moeten wachten totdat de tablet hier in Europa op de markt verschijnt later dit jaar.