1 min

Het is vrijwel zeker dat fabrikant Huawei binnenkort op de proppen komt met een kleine tablet die de directe concurrentie zal aangaan met de Google Nexus 7. De Huawei MediaPad X1 7.0 heeft in thuisland China alvast een certificatie ondergaan, maar is nog niet officieel aangekondigd.

De Huawei MediaPad X1 7.0 lijkt aan de hand van de certificatie te zijn voorzien van een schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels, die resolutie wordt ook wel aangeduid als WUXGA. Dat is even scherm als Google’s Nexus 7 (review), welke een even groot scherm aan boord heeft. Huawei is normaal gezien echter niet te beroerd om op prijs te concurreren met zijn rivalen.

Het is echter onduidelijk hoe de HiSilicon-processor in de MediaPad X1 7.0 zich verhoudt tot de Snapdragon S4 Pro-chipset die Google in de Nexus 7 heeft geplaatst. Daarnaast lijkt het erop dat de Huawei-tablet niet wordt uitgerust met de meest recente versie van Android, maar met versie 4.2. Op het moment van schrijven is Android 4.4 KitKat (review) de nieuwste versie van het besturingssysteem.