Volgens Intel is de ultrabook hét antwoord van de traditionele pc-industrie op de tabletrage. De ultrabooks zijn ultradunne, lichtgewicht laptops met een lage prijs. Ultrabooks zouden alles en meer bieden dan dat tablets ook kunnen.

Intel ziet er zo’n grote markt in dat het in 2012 een enorme campagne rondom de ultrabook zal opzetten. Volgens Intel zal tegen het eind van 2012 zo’n 40 procent van de verkochte consumentenlaptops voldoen aan de kwalificatie ultrabook. Deze lichtgewicht netbooks laten zich kenmerken door dunne behuizingen, een lageprijs en een aantal interessante functies die je ook terug kunt vinden op tablets.

Deze uitspraken over de ultrabooks deed Intel vandaag op de Computex in Taiwan. Volgens Intel zijn er momenteel al ultrabooks op de markt te vinden in de vorm van bijvoorbeeld de Asus UX21 en de HP ProBook 5330M. Het lijkt erop dat Intel op deze manier een nieuwe consumentenmarkt probeert te creëren en hiermee voorop wil lopen. In 2012 zullen we dus ongetwijfeld nog veel meer gaan horen van Intel en deze ultrabooks.