min

Tags in dit artikel

, ,

Elektronicafabrikant Samsung zal de nieuwe Nexus-smartphone gaan produceren. Deze zal waarschijnlijk de naam Nexus Prime gaan krijgen.

Deze geruchten zijn afkomstig van Boy Genius Report. De website zegt de informatie te hebben verkregen van een anonieme bron. Volgens deze bron krijgt de nieuwe Nexus een Super AMOLED HD-scherm. Dit suggereert dat Samsung best wel eens de producent van het nieuwe mobiele toestel zou kunnen zijn, omdat het als enige bedrijf deze schermen levert.

Het scherm zou volgens de geruchten een schermresolutie hebben van 1280 x 720 pixels. Dat is een hogere resolutie dan de iPhone 4, die niet verder komt dan 960 bij 640 pixels. Het is nog even afwachten hoeveel inch het scherm van de Nexus Prime zal worden.

Daarnaast zegt de bron tegenover BGR dat de Nexus Prime het Android 4.0-besturingssysteem bevat, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd. Verder beschikt de telefoon over een Omap 4460-processor. Wanneer het toestel beschikbaar moet komen en wat het gaat kosten is vooralsnog niet bekend.

Wel is bekend dat Google wil proberen de fragmentatie in het Android besturingssysteem te beperken, door straks vanaf Ice Cream Sandwich direct vanuit Google bepaalde updates uit te rollen voor het besturingssysteem. Wat de gevolgen hiervoor zijn voor fabrikanten als Samsung en HTC die een eigen interface hebben ontwikkeld voor Android is vooralsnog onduidelijk.