De kans is erg groot dat de Windows 8 RTM versie (Ready To Manufacture) in april van 2012 al beschikbaar zal komen. Microsoft zelf laat tot op heden erg weinig los over het nieuwe Windows besturingssysteem, maar dat wil niet zeggen dat alle medewerkers dat ook doen. Mary-Jo Foley, een journalist voor ZDNet.com die zich puur en alleen bezig houdt met Microsoft, heeft uit betrouwbare bron vernomen hoe de roadmap van Windows 8 eruit ziet.

Foley weet onder meer te vertellen dat we in september de eerste echte publieke bèta kunnen verwelkomen. Deze zal worden vrijgegeven tijdens de speciale Build conferentie die Microsoft in het leven heeft geroepen voor Windows 8. Deze conferentie wordt gehouden van 13 tot en met 16 september. Het zou hierbij gaan om een echte bèta en geen preview versie of iets dergelijks.

Vervolgens moet in april van 2012 de Windows 8 RTM versie klaar zijn. Een RTM-versie is een versie waar eigenlijk geen aanpassingen meer in nodig zijn. Die versie zou normaliter in productie moeten kunnen gaan, vaak worden er alleen nog wat bugjes en problemen opgelost in de software. Nieuwe functies hoeven we na de RTM-versie echter niet meer te verwachten.

Tussen de bèta en de RTM-versie van Windows 8 zal er volgens Foley ook nog minstens 1 release candidate worden uitgebracht. Ze spreekt over enkele maanden voor de RTM-versie dus we houden we voorlopig maar even op januari of februari.

Tot slot weet Foley te melden dat Windows 8 klaar moet zijn voor de zomer van 2012, zodat het besturingssysteem op tijd in de winkels ligt voor de back to school acties van start gaan. Microsoft kan hiermee zowel de back to school acties meepakken als de feestdagen. Microsoft zal de 32 bit, 64 bit en ARM/SoC-versie van Windows 8 allemaal tegelijk uitbrengen.