Windows 8 zal naar geruchten het Release Candidate-stadium betreden aan het einde van mei of het begin van juni. Deze planning zou overeenkomen met een officiële lancering in oktober, zoals eerder al werd beweerd.

Tot op dit moment moeten de verschillende geruchten rondom het ontwikkelstadium van Windows 8 nog met een korreltje zout genomen worden. Toch zijn de beweringen niet verrassend te noemen. Microsoft heeft al aangegeven dat Windows 8 een vergelijkbaar ontwikkelproces doormaakt als dat eerder al is gebruikt voor Windows 7. Dat houdt in dat er ongeveer een jaar voor de lancering een eerste preview wordt gegeven, in dit geval de Developer Preview. Vervolgens is er een kwartaal later de publieke bèta, waarna de Release Candidate opnieuw een kwartaal later wordt uitgegeven. Een lancering in de herfst sluit de ontwikkelperiode vervolgens af.

De verschillende data komen echter niet volledig overeen, de tijd tussen de eerste en tweede preview van Windows 7 was namelijk wat korter dan bij Windows 8 het geval is. Een Release Candidate in juni is opnieuw wat achter op schema, in vergelijking met de ontwikkeling van Windows 7. Waarschijnlijk zal Windows 8 in augustus de Retail to Manufacturer-status bereiken, wat inhoudt dat grote fabrikanten vanaf dan de nieuwe systemen kunnen uitrusten met Windows 8.