Samsung heeft goede zaken gedaan met de lancering van de Galaxy S II. De telefoon werd in de eerste 55 dagen na de release namelijk 3 miljoen maal verkocht, zo maakte Samsung bekend tijdens een presentatie. Met deze cijfers is de Galaxy S II de snelst verkopende telefoon van het Koreaanse bedrijf, van de originele Galaxy S werden bijvoorbeeld 3 miljoen stuks verkocht in 85 dagen.


Samsung kondigde de Galaxy S II aan in februari 2011 en de telefoon werd al in april in verschillende landen uitgebracht. De telefoon is voorzien van een Cortex A9-processor welke zijn werk doet op een snelheid van 1,2 GHz. Verder is er 1 GB RAM-geheugen, een 8 megapixel-camera en een groot Super AMOLED Plus-scherm van 4,3 inch.

Mede dankzij de introductie van de Galaxy S II heeft Samsung een groter marktaandeel weten te creëren in Europa. Samsung wil nu ook de focus leggen op Zuid-Amerika, waar de telefoon pas net geïntroduceerd is. Opvallend genoeg is de Galaxy S II in Noord-Amerika nog niet beschikbaar. Men kan de telefoon wel kopen via sites als Amazon. Naar verluidt zal AT&T binnenkort de telefoon gaan aanbieden.