MSI heeft vandaag het Z68A-GD80-moederbord geïntroduceerd. Met de aankondiging van dit moederbord heeft MSI een primeur te pakken: het is wereldwijd het eerste moederbord met PCI Express 3.0. Met de komst van PCI Express 3.0 wordt de maximale data-overdracht 200% sneller dan de huidige standaard, PCI Express 2.

MSI heeft het moederbord tevens uitgerust met bekende onderdelen als Click BIOS II, de ‘Certified Military Class II’-componenten en OC Genie II, waarmee een systeem automatisch van een overklok voorzien kan worden. Dankzij de ondersteuning voor verschillende in- en externe standaarden zou dit moederbord garant staan voor snelheid, gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit.

Naar verwachting komt de Z68A-GD80 (G3) in het derde kwartaal van 2011 op de markt en zal het tegen die tijd wereldwijd gezien het eerste moederbord met ondersteuning voor PCI Express 3.0 zijn. Het moederbord biedt overigens ook terugwaartse compatibiliteit met PCI Express 2 en ouder, terwijl ook daarvan de snelheid wordt bevorderd.