1 min

Asus heeft bekend gemaakt een serie Ultrabooks te lanceren in oktober. Tijdens een productpresentatie in New York zal Asus 5 of 6 Ultrabooks aankondigen met een prijs van 899 tot 1999 dollar. Dit wist Digitimes te melden bij monde van de voorzitter van Asus, Jonney Shih. Ook lekte er vandaag een foto uit van een eerste Ultrabook van Acer.

De Ultrabooks zullen verschijnen in een formaat van 11,6 of 13,3 inch. Volgens Asus is het dankzij een recente prijsdaling bij de producenten eindelijk mogelijk om de prijs van de Ultrabooks laag te houden.

Verdere details over de nieuwe Ultrabooks zijn nog niet bekend gemaakt, maar behalve Asus komt ook Acer met een Ultrabook op de markt. Waarschijnlijk verschijnt de eerste Acer Ultrabook al in september, mogelijk tijdens de IFA. Prijzen hiervan zijn ook nog niet bekend maar volgens de geruchten zou het hier gaan om een Ultrabook met een prijs van 800 dollar.

De Ultrabook is een idee van Intel, het doel is om compacte dunne maar wel krachtige laptops met een klein scherm, elegant design en een prijs van onder de 1000 dollar te creëren. Uiteindelijk doel is om deze Ultrabooks uit te rusten met 22nm Ive Brigde processoren, maar omdat deze nog niet op de markt zijn worden nu nog Sandy Bridge processoren gebruikt voor de Ultrabooks.