1 min

Microsoft heeft via een blogpost laten weten dat er is begonnen met het verspreiden van de Mango-update wereldwijd. In Nederland zullen alle Windows Phone bezitters snel de mogelijk gaan krijgen om te updaten, behalve klanten van T-Mobile die in het bezit zijn van een Samsung Omnia 7.

Zodra je Windows Phone toestel de melding geeft dat er een update beschikbaar is kan je via Zune Software voor Windows of de Windows Phone 7 Mac Connector in combinatie met Update Central je toestel updaten naar Mango. Het krijgen van de melding dat er een update beschikbaar is kan maximaal 10 werkdagen duren.

Klanten van T-mobile die in het bezit zijn van een Samsung Omnia 7 lijken voorlopig buiten de boot te vallen. Voor hen is de update nog niet beschikbaar, waarom niet wordt niet gemeld door Microsoft. Maar bij het installeren van een eerdere update werd de Omnia 7 van T-mobile volledig onbruikbaar, waarna de update uiteindelijk werd ingetrokken. Mogelijk hebben deze toestellen een probleem in het update proces en moet Microsoft een alternatieve manier bedenken om deze te updaten. Enkele andere telecomproviders wereldwijd zitten met hetzelfde probleem met de Omnia 7.