De Mango update voor Windows Phone zal in de aankomende twee weken uitgerold gaan worden. Dit heeft Eric Hautala laten weten in een blog van het Windows Team.

Het team koos voor deze blog als antwoord op alle recente speculatie over de mogelijke lanceerdatum van de Mango-update. Microsoft heeft de afgelopen maanden hard aan de weg getimmerd om de lancering te kunnen realiseren. Met als resultaat dat Microsoft de update binnen nu en twee weken kan gaan uitrollen. Om op de hoogte te blijven van de uitrol van deze update zal Microsoft deze pagina bijhouden zodat alle gebruikers kunnen zien hoe het er voorstaat met de wereldwijde uitrol.

Naast de bekendmaking van deze datum waarschuwt het team ook voor het gebruik van onofficiele en gelekte versies van Windows Phone Mango. Bij het installeren van de officiële update van Microsoft zullen er verschillende firmware-versies en andere data worden gecontroleerd. Wanneer deze niet kloppen is er een vergrote kans dat er iets misgaat tijdens de update. Het mogelijke gevolg hiervan kan zijn dat er iets misgaat tijdens het updaten en de telefoon volledig onbruikbaar wordt.

Als laatste valt er in de blog het nieuws te lezen dat Microsoft met een nieuwe versie van de update software komt voor de Windows Phones. Deze nieuwe versie van Zune kent verschillende verbeteringen die het update-proces aanzienlijk zullen versnellen. Wanneer je deze nog niet hebt geïnstalleerd raadt Microsoft aan om dit alvast te doen zodat je, wanneer de Mango-update beschikbaar komt, deze direct kan installeren op je toestel.