min

Tags in dit artikel

, , , ,

Computerfabrikanten HP en Dell zullen eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar ook met verschillende ultrabooks op de markt komen. Dan zal de strijd in de nieuwe ultrabookmarkt pas echt los gaan barsten. Ook zullen de gevolgen voor de laptopmarkt dan pas goed duidelijk gaan worden.

Dat laten diverse leveranciers van computeronderdelen weten aan de Taiwanese techwebsite DigiTimes. HP zou aan Quantra de opdracht hebben gegeven om aan het einde van dit jaar te beginnen met de productie van nieuwe ultrabooks. Volgens de bronnen is het Taiwanese technologiebedrijf Wilstron bezig met het ontwerpen van een 14-inch ultrabook. Deze dunne computer zou haar debut maken op de Consumer Electronics Show (CES) begin volgend jaar.

Over de technische specificaties konden of wilden de bronnen nog niets zeggen tegen DigiTimes. Deze zullen we dus nog even moeten afwachten.

Hiermee lijkt de strijd tussen de verschillende computerfabrikanten om de beste ultrabook pas echt los te barsten, zoals een van onze redacteuren onlangs al voorspelde. Asus kondigde onlangs aan dat ze later deze maand een serie ultrabooks gaat lanceren in New York. Acer en Toshiba toonden op de technologiebeurs IFA in Berlijn hun nieuwste ultrabooks, die waarschijnlijk volgende maand op de markt zullen verschijnen.

Niet iedere dunne computer mag een ultrabook genoemd worden. Om dit felbegeerde predicaat te behalen mag de computer niet groter zijn dan 13,3 inch en niet dikker dan 18 mm. De iets grotere varianten mogen tot een dikte van 21 millimeter. Wanneer een fabrikant er voor kiest om een touchscreen te plaatsen mag de laptop 1,5 millimeter dikker zijn. Verder moeten een ultrabook voorzien zijn van een krachtige Intel processor en verkrijgbaar zijn vanaf een prijs onder de 1000 dollar.