2min

Samsung heeft per ongeluk de naam Nexus Prime bevestigt door een XML bestand met specificaties online te zetten met de naam nexusprime.xml. De specificaties die in de XML genoemd worden zijn echter niet bepaald geloofwaardig. Het lijkt er dan ook op dat de XML nog wel even goed moet worden ingevuld.

Het bestand dat Samsung online heeft gezet, is een lijst met allerlei specificaties, die onder andere een ARM 11-processor vermeldt, een schermresolutie van 480×800 pixels. Deze specificaties lijken beide niet te gaan kloppen omdat de Nexus toestellen altijd high-end toestellen zijn. Ook heeft Samsung Roemenië al eerder op Twitter de komst van een derde Nexus-toestel bevestigd, ook werd daarbij vermeldt dat het toestel voorzien zou worden van Android Ice Cream Sandwich en een Super Amoled HD scherm. Verder ligt het voor de hand dat het toestel zal worden voorzien van de Orion-chip die ook in de Galaxy Note zit. Ook zou het toestel deze zomer in productie zijn gegaan om ergens eind dit jaar op de markt te verschijnen.

Wanneer het toestel precies op de markt komt blijft uiteraard gissen. Sommige geruchten spreken over oktober, zodat het toestel direct de concurrentie aan kan gaan met de iPhone 5, waarvan overigens ook nog steeds geen exacte lanceerdatum bekend is. Andere spreken over eind november vlak voor Thanksgivingday in de Verenigde Staten en alle andere feestdagen in december.

Het ligt overigens voor de hand dat dit wel meteen het laatste Nexus toestel is wat Samsung op de markt zal gaan brengen. Het Nexus telefoon label behoort toe aan Google, Samsung maakt die Nexus telefoons dan ook namens Google. Nu Google zelf Motorola heeft overgenomen ligt het voor de hand dat na deze Nexus Prime de volgende generatie Nexus-toestellen van Motorola af zal komen.