2min

Tags in dit artikel

, , ,

De video is vandaag zo vaak voorbij gekomen via Twitter dat we het bij Techzine niet konden laten om deze met jullie te delen. In de videoclip zingt Jonathan Mann een liedje samen met Siri.

Inmiddels zijn er al vele video’s op Youtube verschenen waarin mensen allerlei vreemde opmerkingen maken tegen Siri, de spraakherkenningssoftware in de nieuwe iPhone 4S. En telkens beantwoordt Siri deze met een gewiekste opmerking. Naast de vele video’s is er zelfs een website gelanceerd waar een aantal screenshots van komische opmerkingen is na te lezen.

Hoewel Siri bedoeld is voor serieuze doeleinden, lijken gebruikers deze software voornamelijk te gebruiken voor vermaak. Zo ook Jonathan Mann. Hij schreef een nummer waarin hij een aantal flauwe opmerkingen maakt en Siri daarop laat reageren. Door wat slimme editing heeft Jonathan een humoristische video gemaakt. Oordeel zelf maar.

Het is duidelijk te merken dat Siri niet op haar mondje is gevallen. Volgens een van de medewerkers die het project heeft meegewerkt was het de bedoeling dat Siri voornamelijk "vriendelijk en trouw" overkomt. Tegelijkertijd moest Siri een eigen houding hebben, waarin de software duidelijk van zich laat horen en geen blad voor de mond neemt als een gebruiker een grove of seksistische opmerking maakt.

Het is niet de eerste humoristische video die Jonathan Mann maakt over een Apple-product. Zo schreef hij eerder een nummer over de beruchte antenneproblemen met de iPhone 4, genaamd de ‘iPhone 4 Antenna Song’. Steve Jobs gebruikte deze video nota bene om zijn persconferentie over dit onderwerp te openen.