1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Terwijl de wereld zich vooral bezig houdt met de lancering van de nieuwe iPad, heeft Apple een nieuwe feature toegevoegd aan iOS 5.1 voor Japanse gebruikers van de iPhone 4S. Sinds deze versie levert Siri namelijk ook ondersteuning voor de Japanse taal.

Jammer genoeg vergeet Siri in Japan te overtuigen en kent daarom niet de meest warme ontvangst door de Japanners. Waar Siri voldoende naar behoren werkt in de Verenigde Staten, heeft de Japanse versie veel meer moeite met moeilijkere verzoeken. In een vergelijkingstest met een Android-toestel met daarop DoCoMo, een vergelijkbare dienst, zien we Apple’s dienst er verschillende keren langer over doen dan de Android-concurrent. Daarnaast heeft Siri nog meer moeite met het verwerken van haar opdrachten wanneer de verzoeken een tikkeltje moeilijker worden.

Dat de dienst van Apple nog steeds in een bèta-versie merken we niet alleen in Japan. Ook Engels-sprekende gebruikers klagen hier en daar over de prestaties van Siri. Zo diende in de Verenigde Staten een inwoner van Californië een aanklacht in omdat hij van mening is dat Siri niet zo presteert als Apple belooft. We mogen echter van Apple verwachten dat de dienst gaandeweg nog verder verbeterd zal worden voordat deze uit de bèta-fase wordt gehaald.