Opnieuw zijn er beelden van op Youtube opgedoken waaruit blijkt dat iemand zeer creatief is geweest met Siri. Robert Boehnke is erin geslaagd om Siri, de spraakherkenningssoftware van Apple op de nieuwe iPhone 4S, te laten rappen.

Speciaal voor Music Hack Day 2011 in Londen heeft Boehnke een voice control voor zijn iPhone 4S gecreëerd. Hij heeft de proxy van Siri gebruikt om de communicatie tussen zijn toestel en de server van Apple te onderscheppen. Hierdoor was hij in staat om zijn speciale voice control te programmeren. Hiervoor heeft hij het nummer ‘Hypnotize’ van de in 1997 overleden Amerikaanse rapper Notorious B.I.G. gebruikt.

Techzine zal jullie niet lastigvallen met de technische details van het project. Kijk en luister naar het eindresultaat. Voor zijn inzending heeft hij een Beats by Dr. Dre hoofdtelefoon gewonnen. De prijs is ter beschikking gesteld door Universal Music, de organistor van Music Hack Day 2011.

Zo zijn er nog tal van andere video’s op Youtube terug te vinden waaruit blijkt dat de mogelijkheden van Siri onbeperkt zijn. Afgelopen maand verschenen er beelden dat Siri de temperatuur van de thermostaat kon regelen. Een andere gebruiker slaagde erin om met enkele voice commando’s zijn Mac te bedienen om bijvoorbeeld programma’s te openen of muziek af te spelen. Ook bleek het mogelijk om je televisie met Siri te bedienen en je auto te openen en sluiten. Siri blijkt als een soort van universele afstandsbediening te fungeren. Wie weet dat Apple hiermee in de toekomst aan de slag gaat.