Enkele weken geleden schreef Techzine al dat Apple nieuwe modellen van de Macbook en iMac aan het ontwikkelen is. Volgens de Japanse nieuwssite Macotakara is de introductie van een 15-inch Macbook Air zeer nabij.

Apple zou nu klaar zijn met het testen van het 15-inch LCD-scherm voor de nieuwe Macbook. Nu het scherm getest en goedgekeurd is door Apple, zou de nieuwe laptop zich in de laatste fase van het ontwikkelingsproces bevinden.

De Japanse nieuwssite noemt de nieuwe nog te verschijnen laptop een Macbook Air, maar het is de vraag of Apple daadwerkelijk voor deze naam zal kiezen. Het zou namelijk ook een nieuwe dunne versie van de Macbook Pro kunnen zijn.

Geruchten over een radicaal gewijzigde Macbook Pro gaan al sinds april de ronde. Tot op heden heeft Apple nog niets officieel bevestigd hierover. In elk geval lijkt er een dunne 15 inch Macbook te komen, de vraag die nog open staat is in welke serie en tegen welke prijs.

De nieuwe 15-inch Macbook van Apple zal volgens MacTrast over de nieuwe Ivy Bridge processoren van Intel gaan beschikken. Deze zijn recent in massa-productie gegaan en de vraag die overblijft is wanneer de partners van Intel de eerste leveringen kunnen krijgen. Mogelijk zou Apple al eind november de eerste productie exemplaren kunnen krijgen. Wat een mogelijke introductie van de nieuwe Macbook nog dit jaar mogelijk moet maken, al ligt het meer voor de hand dat het begin 2012 zal worden.