1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Wanneer je de bezitter bent van een Android-toestel heb je meer kans op defecten dan wanneer je bijvoorbeeld een Windows Phone 7, iOS of Blackberry toestel hebt. Dit blijkt uit onderzoek van WDS, een bedrijf dat wereldwijd reparaties aan smartphones verricht.

Uit het onderzoek van WDS blijkt dat het bedrijf de afgelopen 12 maanden zo’n 600.000 klachten per telefoon heeft afgehandeld. In deze telefoongesprekken klaagt zo’n veertien procent over een hardware defect aan zijn of haar Android-toestel. Op plaats twee vinden wij Windows Phone 7 met zo’n elf procent. iOS volgt met zeven procent en Blackberry komt met haar zes procent het beste uit de bus.

Volgens het bedrijf zou dit percentage vooral te wijten zijn aan de verstrooidheid van Android. Het besturingssysteem wordt namelijk op een breed scala aan modellen geleverd welke niet allemaal van de beste kwaliteit zijn. Zo worden er in sommige toestellen minder sterke onderdelen gebruikt en kan dit zorgen voor vroegtijdige defecten. Deze defecten kosten mobiele providers ieder jaar naar schatting zo’n twee miljard dollar per jaar. De gemiddelde kosten per kapotte smartphone zijn 130 dollar.