1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In Pakistan is er een nieuwe wet ingevoerd die ervoor gaat zorgen dat sms-berichten die scheldwoorden bevatten automatisch geblokkeerd worden. Het filter zorgt ervoor dat de berichten met deze woorden niet meer aankomen.

Met de komst van de nieuwe wet is er een filter ingesteld die de berichten controleert op scheldwoorden. Hiervoor heeft de Pakistan Telecommunication Authority (PTA) een lijst opgesteld waarin z’n 1500 "verboden" woorden en uitdrukkingen zijn te vinden. Het gaat hierbij om zowel Engelstalige woorden als om woorden in het Urdu, de moedertaal van het land. Telecommaatschappijen in het land hebben een week de tijd gekregen om het filter in te voeren.

Waarbij het veelal gaat om scheldwoorden of woorden met een seksuele lading, zijn er echter ook een paar vreemde woorden te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de woorden Jezus Christus, koplampen, kont, tampon en scheet ook geblokkeerd. Ondanks dat niet iedereen het eens is met de regeling zullen sms-berichten met daarin de verboden woorden gewoon geblokkeerd worden door Pakistaanse telecomoperators op last van de overheid.