1 min Devices

AMD begint met verkoop eigen DDR3-geheugen

AMD heeft in de Verenigde Staten drie type DDR3-dimms geïntroduceerd in de consumentenmarkt. De specificaties van de drie nieuwe geheugen-dimms uit de Radeon-lijn zijn echter weinig vernieuwend.

Afgelopen zomer publiceerde de chipfabrikant al een pagina op de website onder de naam ‘AMD Memory’. De DDR3-dimms worden gefabriceerd door Patriot Memory en VisionTek. Vervolgens certificeert AMD de afgeleverde chips. Volgens AMD zijn de Radeon-geheugenchips uitgebreid getest met AMD-hardware. Deze modules zijn vanaf nu te koop in de VS.

In het goedkope segment zijn er drie varianten met een vereiste voedingsspanning van 1,5V leverbaar van 2, 4 en 8GB. Deze vallen alle drie onder de Entertainment Edition en zijn geklokt op 1333 of 1600 MHz. De performance Editions, ook wel het middensegment, bestaat uit geheugenchips met een kloksnelheid van 1600MHz. De benodigde spanning hiervoor is 1,35V of 1,5V. De snelste variant is geklokt op 1866MHz en valt onder de Radeon Edition. Deze Radeon Edition geheugen-dimms zijn standaard voorzien van koelvinnen. Ook is het mogelijk om deze snellere varianten over te klokken met behulp van AMD’s Overdrive-software.

Het is nog onduidelijk wanneer de AMD-modules naar de Europese markt komen.

Bron:tweakers