De omzetcijfers van HTC over november laten een flinke daling zien. De omzet ging met maar liefst 30 procent naar beneden in vergelijking tot de maand oktober van dit jaar. Ook als de omzet wordt vergeleken met november 2010 is er sprake van een daling van 19,6 procent.

De verwachting dat de verkoopcijfers van HTC zouden tegenvallen worden bekrachtigd publicatie van de omzetcijfers over de maand november. De daling zal dus niet echt als een verrassing komen maar prettig is anders. Bij HTC hoeven ze zich nog geen grote zorgen te maken want over de eerst 11 maanden van 2011 ging de omzet met 78,9 procent omhoog in vergelijking tot een jaar eerder.

Wel zal HTC ervoor moeten zorgen dat de cijfers van november geen trend worden en het opnieuw successen gaat boeken met nieuwe toestellen. De concurrentie met Samsung weet HTC niet echt te winnen en ook Nokia gaat zich nu mengen in de strijd om de smartphone-klant.

De komende maanden zal duidelijk moeten worden of HTC zich zal herstellen van deze tegenvaller of dat het bedrijf zich serieus zorgen moet maken over de toekomst en marktaandeel gaat verliezen.