Dell ziet meer toekomst in Ultrabooks en trekt om die reden dan ook de stekker uit de productie van netbooks. De fabrikant wil zich namelijk meer gaan richten op deze dunne en krachtige machines.

Dell heeft inmiddels haar bestaande Inspiron Mini netbooks van haar Amerikaanse website afgehaald en heeft bevestigd dat zij geen nieuwe modellen zullen lanceren die zijn gebaseerd op Intel’s Cedar Trail platform. Wanneer er nu op de website van Dell wordt gezocht naar een netbook zullen er geen resultaten meer worden getoond, wel wordt er verwezen naar de Inspiron Duo en 14R. Zakelijke klanten kunnen voorlopig nog wel netbooks bestellen.

Dell’s marketing directeur Alison Gardner is in ieder geval erg duidelijk over de nieuwe strategie. Volgens Gardner ligt de toekomst voor Dell in Ultrabooks en niet in netbooks, daarom genieten die ook niet langer prioriteit. "Dun en krachtig is wat de klanten willen". En dat gaat Dell haar klanten nu dus bieden en stapt net als bedrijven als Acer, Asus en Toshiba nu ook in de Ultrabook-markt.

Wanneer we de eerste Ultrabooks van Dell kunnen verwachten is onduidelijk, maar dat zal ongetwijfeld begin volgend jaar zijn.