Volgens de laatste geruchten werkt Asus aan een nieuwe Android-tablet die dunner moet worden dan alle bestaande tablets. De nieuwe Asus tablet zou slechts 6mm dik zijn, waarmee Asus de titel van dunste tablet zeker kan binnenslepen. Of de geruchten ook waar zijn is op dit moment niet te verifiëren.

Op dit moment staat de dunste Android-tablet op naam van Sony met de Sony Xperia Tablet Z (review) die slechts 6,9mm dik is. De dunste Windows Tablet is de Samsung Ativ Tab 3 met een dikte van 8,2mm. Een tablet van Asus van slechts 6mm dik zou daar dus nog een flink stuk afhalen.

Het gerucht komt van een Hongaarse blog en het is op dit moment onmogelijk om te verifiëren of het klopt. Ook is het niet duidelijk hoe groot de nieuwe Asus tablet zou worden, of deze een scherm krijgt van 7 inch, 10 inch of misschien nog wel groter.

De dunste smarthpone is op dit moment ook dikker dan 6mm, dat is de Huawei Ascend P6 (review), deze is 6,18mm dik. Als Asus een tablet weet te fabriceren van slechts 6mm dik is het dus wel een hele prestatie. Google heeft recent wel de vernieuwde Nexus 7 aangekondigd, deze wordt door Asus gefabriceerd maar is een stukje dikker dan 6mm.