HP heeft op de CES hun eerste ultrabook gepresenteerd. HP gaat de ultrabook markt op met de HP Envy 14 Spectre. Zoals de naam van het product al verklapt gaat het hier om een 14 inch model. De verassing in de ultrabook van HP is dat ervoor gekozen is om glas te gebruiken in de behuizing.

Het gebruik van glas in consumenten electronica is weliswaar niet nieuw, bijvoorbeeld de achterkant van de iPhone 4(S), maar in een laptop komen we het niet vaak tegen. Zo is er aan de buitenkant in de deksel gekozen voor zwart glas en aan de binnenkant voor zilver gekleurd glas.

De HP Envy 14 Spectre is net als de andere ultrabooks extreem dun, licht in gewicht en beschikt over prima prestaties. Ondanks het gebruik vna glas weegt deze ultrabook slechts 1720 gram. Wat voor een 14 inch model zeker niet zwaar is. HP heeft naast het gebruik van glas ook gekozen voor speakers van Beats Audio om deze ultrabook nog wat verder te onderscheiden van de concurrentie.

De configuratie van deze ultrabook is in principe vrijwel gelijk aan de concurrentie. Er komen verschillende modellen waarbij gekozen kan worden uit een Intel Core i5 of 7 processor, 4 of 8 GB RAM-geheugen en een SSD met 128 of 256GB aan opslagcapaciteit.

Volgens HP gaat deze ultrabook op een volle acculading zo’n 9 uur mee. Daarnaast heefT HP ervoor gekozen om Norton Internet Security 2012 gratis mee te leveren met een licentie voor twee jaar. Deze ultrabook zal in de Verenigde Staten op 8 februari beschikbaar komen voor een prijs van 1399 dollar. In Europa zal de ultrabook pas in maart worden gelanceerd.