2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Fabrikant HDI heeft op de CES opnieuw een tipje van de sluier gelicht omtrent de Dune HD Pro mediaspeler. De mediaspeler zal namelijk modulair worden opgebouwd en kan dus worden aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Tijdens de IFA werd er door HDI pas één module getoond en leek het erop dat het systeem ook maar uit één module zou bestaan. Echter zijn er op de CES inmiddels meerdere modules getoond en weten we nu dat de consument het systeem deels zelf kan samenstellen. Het hart van het systeem zal echter altijd bestaan uit de gewone mediaspeler.

Wanneer je als gebruiker wat meer mogelijkheden wilt kan je kiezen voor de toevoeging van een tweede module. Dit kan bijvoorbeeld een Blu-ray speler zijn en ruimte voor extra harde schijven die tevens hot-swappable zijn. Ook is er een module genaamd de Media Server Gateway en beschikt onder andere over een 7 inch kleurenscherm en vier bays voor harde schijven die tevens in RAID 0, 1 of 5 geconfigureerd kunnen worden.

Enkele features voor het totale systeem van drie modules zijn onder andere ondersteuning van IPTV, VOD, OTT streaming diensten en Blu-ray. Verder worden alle denkbare formaten ondersteund door het systeem. Daarnaast zal het systeem een eigen protocol gaan gebruiken voor de communicatie tussen de harde schijven. In het tweede kwartaal van dit jaar zal HDI echter met meer duidelijkheid en prijzen komen. Rond deze tijd zullen de modules namelijk op de markt moeten komen.