Samsung heeft bekendgemaakt dat het mobiele besturingssysteem Tizen OS van Intel en het door Samsung ontwikkelde Bada OS gaan fuseren tot één besturingssysteem. Beide systemen zijn gebaseerd op Linux.

In een interview op de CES in Las Vegas heeft de Samsung woordvoerder laten weten dat de besturingssystemen Bada en Tizan zullen fuseren. Wanneer de fusie voltooid zal zijn is nog onbekend. Wel weet de woordvoerder te melden dat er al een behoorlijke progressie is gemaakt. Als de integratie tussen beide systemen volledig is voltooid zal het mogelijk zijn om applicaties die voorheen voor een van de twee systemen is ontwikkeld ook op het nieuwe besturingssysteem te draaien.

Nadat Nokia de stekker had getrokken uit de samenwerking met Intel om het mobiele besturingssysteem MeeGo te ontwikkelen. Besloot Intel enkele weken later met Samsung in zee te gaan om met hun Tizen te ontwikkelen. Een nieuw op Linux gebaseerd besturingssysteem dat voornamelijk met HTML5 apps zal gaan werken.

Samsung heeft nu besloten om het eigen mobiele besturingssysteem Bada te gaan verbinden met Tizen. Waarbij het de bedoeling is dat de twee mobiele besturingssystemen uiteindelijk gaan fuseren. Samsung heeft een redelijk succes weten te boeken met het Bada besturingssysteem, vooral op de markt van de wat goedkopere smartphones.