2min

Op een eerder uitgelekte roadmap van Sony Ericsson was de naam Kumquat al te vinden. Nu is er ook een foto uitgelekt van de Sony Kumquat, het toestel zal volgens de recente uitgelekte roadmap in april in de winkel liggen. Op basis van de specficaties kunnen we stellen dat het gaat om een instap of midrange model.

De Sony Kumquat is uiteraard een Android-smartphone want Sony is momenteel alleen maar met Android actief op de smartphonemarkt. Het bedrijf lijkt vooralsnog ook nog geen plannen te hebben voor bijvoorbeeld Windows Phone. Al zal dat eind volgende maand tijdens de Mobile World Congress, waar dit toestel ongetwijfeld zal worden gepresenteerd, pas echt duidelijk worden. Sony Ericsson koos 100 procent voor Android, of Sony dat ook blijft doen is natuurlijk nog maar de vraag.

Als we de foto goed bestuderen dan valt ons op dat het toestel wel wat lijkt op de Sony Xperia S die tijdens de CES werd gepresenteerd. ook dit toestel heeft een lichtgevende rand onderaan het toestel.

Tijdens de Mobile World Congres worden overigens nog twee nieuwe toestellen verwacht van Sony, namelijk de Pepper en de Nypon. Over deze toestellen is helaas nog maar weinig bekend. Naar verluidt krijgt de Nypon een qHD resolutie van 540 x 960 pixels en de Kumquat een resolutie van 480×854 pixels. Verder zou de Kumquat beschikken over een 3,5 inch scherm, een 1 GHz processor en een 5 Megapixel camera.

Aangezien deze toestellen waarschijnlijk pas eind februari worden gepresenteerd en dus nog later op de markt komen. Ligt het voor de hand dat ze zullen zijn uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.