2min

Tags in dit artikel

, ,

Motorola zegt dat het in de toekomst nog ‘slimmere’ smartphones op de markt wil brengen. Tevens wil het telecombedrijf de RAZR-serie verder uitbreiden en meer geld investeren in zijn webtop-software.

Dat laat vice-president Alain Mutricy weten tegenover AllThingsD. Een voorbeeld van een ‘slimme functie’ is dat het toestel automatisch aanpassingen doet om de levensduur van de batterij te verbeteren als deze voortdurend bijna leegraakt, of dat het volume automatisch wordt aangepast als een gebruiker geregeld een oproep mist.

Met deze ‘slimme functies’ wil Motorola zijn smartphones nog gebruiksvriendelijker maken. Volgens Mutricy bevatten de smartphones van Motorola al diverse van deze functies, maar weet slechts een handjevol gebruikers deze te vinden en activeren. "Je moet een nerd zijn om deze in te stellen", aldus de Motorola-topman.

Daarnaast noemt Mutricy nog twee doelen dat het telecombedrijf op zijn lijstje heeft staan voor aankomend jaar: het uitbreiden van de smartphones in de RAZR-serie en het vergroten van de investeringen in webtop-software. Daarmee is het mogelijk om een mobiele telefoon met een laptopachtige docking station te verbinden.

Om zich te onderscheiden van zijn concurrenten zal Motorola zich voornamelijk focussen op snellere en slimmere high-end smartphones. Twee weken geleden liet CEO Sanjay Jha weten dat Motorola dit jaar minder smartphones op de markt zal brengen dan voorgaande jaren. Op deze manier hoopt het bedrijf dat zijn toestellen beter zullen aanslaan bij de consument. Volgens Jha zitten consumenten niet te wachten op een groot aantal smartphones dat het bedrijf uitbrengt en nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.