1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Golden Emperror International Ltd. ofwel GeIL zal binnenkort de SSD-markt betreden. GeIL zal daarmee de zoveelste producent van geheugenreepjes zijn die de overstap naar de lucratieve SSD-markt maakt zijn. In het verleden maakten bijvoorbeeld OCZ, Kingston en Corsair reeds de stap om ook SSD-schijven te introduceren.

De komst van nieuwe spelers op de SSD-markt is echter logisch, daar deze markt op het moment steeds verder groeit. Deze groei is bijvoorbeeld vanwege de prijzen van conventionele harde schijven, die relatief hoog liggen wanneer men deze vergelijkt met een jaar geleden.

GeIL presenteerde tijdens Distree, een internationaal technologie-evenement, een tweetal SSD’s. De Zenith S2-schijf komt met een opslagruimte van 60 of 120 GB en staat garant voor lees/schrijf-snelheden van ongeveer 275 MB/s. Dit is niet extreem snel, maar kan wel interessant zijn voor een wat oudere PC die nog één keer van een leuke upgrade voorzien kan worden.

De Zenith S3 is echter een schijf van een hele andere categorie, deze maakt namelijk gebruik van de laatste SandForce-controller. Daarmee zal de Zenith S3 een stuk sneller worden dan zijn kleinere broertje, maar welke snelheden precies behaald worden is nog onduidelijk. De Zenith S3 zal vanaf maart worden geleverd in varianten met 60, 120, 240 en 480 GB opslagruimte.