1 min

Gisteren schreven we nog op basis van de vice president van Intel, Sean Maloney, dat Ivy Bridge 8 tot 10 weken later zou verschijnen dan gepland. Een woordvoerder van Intel heeft nu laten weten dat dit niet helemaal klopt, Ivy Bridge is slechts enkele weken later.

De woordvoerder van Intel laat weten dat er wel wat problemen zijn met de productie van Ivy Bridge maar dat het allemaal wel mee valt. De processoren komen enkele weken later beschikbaar dan in eerste instantie gepland, maar zeker geen 8 weken.

Sean Maloney, de man die de uitspraak deed dat de processoren 8 tot 12 weken later zijn is de gedoodverfde opvolger van de huidige CEO Paul Ottelini die in 2015 zal stoppen. Hij liet zondag weten aan de Financial Times dat de processoren pas in juni op de markt komen.

Het gevolg van het uitstellen van de processoren is dat enkele nieuwe ultrabooks waarschijnlijk ook later op de markt zullen verschijnen. Op dit moment zijn er al een handje vol ultrabooks beschikbaar die gebruik maken van Intel’s Sandy Bridge processoren maar de grote doorbraak van de ultrabooks wordt pas verwacht als de Ivy Bridge processoren beschikbaar komen.