Onlangs verschenen de eerste geruchten rondom een nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Het systeem zou de naam Jelly Bean dragen en de grootste vernieuwing is dat het mogelijk wordt om zeer snel te switchen van Android naar Windows 8. Vandaag wordt bekendgemaakt dat Jelly Bean in de herfst verwacht kan worden.

Google stoomt lekker door met Android. Deze week maakte het bedrijf bekend dat per dag bijna een miljoen nieuwe Android-toestellen worden geactiveerd. Dat terwijl er slechts één toestel verkrijgbaar is met de allernieuwste versie van Android. Ook de toestellen met de voorgaande versies van Android lijken dus nog prima mee te kunnen.

In november 2011 werd de huidige versie van het systeem vrijgegeven. De vice-president van Google heeft vandaag duidelijk gemaakt dat Jelly Bean rond diezelfde tijd in 2012 verwacht kan worden, al zei de man dit niet in directe relatie met Jelly Bean. Hiroshi Lockheimer, zoals de vice-president heet, had het over de release-cycle van Android, waarbij ééns per jaar een grote update wordt uitgebracht.

Een release in de herfst lijkt al snel, maar het is aan de andere kant ook juist wat ontmoedigend, aangezien er naast de Google Galaxy Nexus geen enkele andere smartphone of tablet op de markt is die vanuit de fabriek al draait op Ice Cream Sandwich, de meest recente versie van Android. Als deze tendens wordt doorgezet met Jelly Bean, betekent dit dat de eerste ’third-party toestellen’ met Jelly Bean pas medio 2013 verwacht kunnen worden.

Lees meer