2min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De nieuwe goedkope Linux computer genaamd Raspberry Pi is binnen één dag volledig uitverkocht. Het bedrijf had 10.000 exemplaren op voorraad maar deze zijn de deur uitgevlogen. Het bedrijf gaat nu met twee nieuwe partners in zee om ervoor te zorgen dat er beter aan de vraag kan worden voldaan.

De Raspberry Pi is een zeer goedkope Linux PC. De Raspberry Pi verschijnt in twee modellen op de markt. Een 25 dollar en een 35 dollar model waarvan de laatste het meest interessant is. De Raspberry Pi beschikt over een 700 MHz ARM processor met 256MB RAM, beschikt over een SD-kaartslot en een HDMI- en RCA-poort. Het duurdere model van 35 dollar heeft als extra nog twee USB-poorten en een LAN-poort. Hierdoor is een internetverbinding ook mogelijk met het duurdere model.

Vandaag ging het duurdere model in de verkoop waarbij er slechts één exemplaar per klant kon worden aangekocht maar de vraag was te groot voor de voorraad van 10.000 stuks. Twee nieuwe partners gaan nu de productie verzorgen van de Raspberry Pi waardoor het bedrijf sneller en meer kan leveren. Het idee achter deze mini computers is dat ze goedkoop en makkelijk inzetbaar zijn voor onderwijsinstellingen.

Het is helaas niet mogelijk om Windows te draaien op deze mini-computers. Dit omdat ze worden aangedreven door een ARM-processor. Mogelijk behoort Windows 8 later dit jaar wel tot de mogelijkheden, vooralsnog moeten gebruikers het doen met een aangepaste versie van Fedora-linux. Een mogelijk ander goed alternatief is ChromeOS.