2min

Een paar weken geleden werd al bekend dat Nokia werkt aan meerdere Windows Phone toestellen met verschillende form factors. Nu stelt de Duitse website Bestboys dat er mogelijk een Nokia Lumia op komst is met een verticaal touchscreen en daaronder een fysiek toetsenbord.

Het nieuwe toestel zou qua uiterlijk veel weg kunnen hebben van de Nokia E6, welke is gebaseerd op het traditionele Blackberry design. Maar iedereen kan inschatten dat een verticaal gebaseerd touchscreen geen Blackberry-achtig fysiek toetsenbord zal krijgen. Deze smartphone zou dan simpelweg veel te lang worden. Het ligt meer voor de hand dat Nokia dan kiest voor een uitschuifbaar toetsenbord, net als bij de Dell Venue Pro.

Al is een Windows Phone smartphone met een horizontaal gebaseerde touchscreen (landschap) of mogelijk nog wat vierkanter veel geschikter om een fysiek toetsenbord onder te plaatsen, al dan niet uitschuifbaar. Het is mogelijk dat Nokia ook aan zo’n soort Windows Phone werkt, wellicht een opvolger voor de oude Communicator.

Microsoft’s Joe Belfiore, maakte begin februari al bekend dat de hardware partners bij de lancering van de volgende Windows Phone versie, Apollo, ook met nieuwe form factors komen. Apollo is de codenaam voor wat straks Windows Phone 8 zal worden. Naast enkele nieuwe form factors zullen er ook 4 nieuwe schermresoluties worden toegevoegd waarover een Windows Phone kan beschikken.

Nokia heeft inmiddels verschillende Lumia smartphones op de markt gebracht die allemaal gericht zijn op de consument. Nokia laat ook weten dat het Windows Phone wil gaan inzetten voor de zakelijke klanten. Zeker als Windows Phone 8 beschikbaar komt, welke over verschillende nieuwe zakelijke functies zal beschikken.