Vorige week werd er melding gemaakt van de zeer succesvolle verkoop van de eerste oplages van de Raspberry Pi-computer welke slechts 35 dollar kost. Helaas blijken deze eerste oplages onderhevig te zijn aan een productiefout, waardoor deze stuk voor stuk herzien moeten worden.

De eerste 10.000 Raspberry Pi’s zijn namelijk voorzien van een verkeerd soort RJ45 LAN-poort, welke moet worden vervangen voordat de computers richting de kopers kunnen. De reeds gemonteerde RJ45-poorten zijn niet voorzien van een protectie tegen stroompieken waardoor een teveel aan stroom op een netwerkkabel ervoor kan zorgen dat de Raspberry Pi van slag raakt, of zelfs defect kan raken. De toekomstige voorraad loopt door deze productieblunder overigens wellicht ook een vertraging op omdat het productiebedrijf eerst voldoende RJ45-adapters moet vergaren om de productie de voltooien.

De Raspberry Pi Foundation heeft een excuses gemaakt richting haar klanten. De stichting geeft aan dat het erg bedroefd is om de fout en dat men zich zal inzetten om de klanten op de hoogte te houden van de vorderingen.

Alleen het B-model van de Raspberry Pi is onderhevig aan dit probleem, Model A komt later uit, maar is in vergelijking met het duurdere broertje onder andere niet voorzien van een netwerkpoort. De Raspberry Pi-computer is voornamelijk bedoeld voor educatieve doeleinden.